FLY – DRIVE  CYPRUS                                             

De FLY-DRIVE is de beste en mooiste manier om Cyprus te ontdekken.                    
Met een huurauto door steeds afwisselende landschappen, in hoogte variërend van vlak en lichtglooiend tot heuvelachtig en een echte bergregio.                       
Zonovergoten Cyprus is een sfeervol en gastvrij eiland. Het hele jaar door is het hier aangenaam toeven. De maanden jul en augustus zijn wel zeer warm, met temperaturen tot  boven 30 graden Celsius. Juist in deze periode is het raadzaam om zeker een ( lang ) verblijf in het Troodosgebergte in te passen in uw             

CYPRUS Fly-Drive.                                                                                             
Anderzijds is de Cyriotische < winter > zeer mild met aangename temperaturen en relatief veel zon. Maar ook dan is een verblijf in de bergen een mooi element in elke Cyprus rondreis. In januari en februari ligt hier soms sneeuw en dat is een bijzondere ervaring. Zeker als je logeert in een intiem, kleinschalig hotel in het hart van het Troodosgebergte.                                                                                                     
Maart en april zijn uitbundige lentemaanden Mei en juni zijn heerlijke maanden in aanloop naar de warme zomer. September tot en met  november zijn  in hoge mate zonzeker, met zeer aangename temperaturen en daarom ideaal om de natte en kille herfst in Nederland te ontvluchten.Iedereen die een FLY-DRIVE CYPRUS onderneemt,  komt aan op een van de 2 luchthavens, Larnaca of Paphos. De huurauto die wij voor u hebben gereserveerd, staat voor u gereed. Dat kan een kleine auto zijn, zoals een Kia Picanto of een leuke middenklasser of een robuuste 4 x 4 die ook geschikt is om op kleinere weggetjes en zandpaden te rijden   Voor welke u ook kiest, ze zijn alle prima geschikt om uw rondreis op comfortabele wijze te maken.

Soms heeft u een late vlucht en is het prettig om de eerste nacht in een aardig hotel in de stad van aankomst te overnachten. De huurauto wordt dan de volgende dag bij uw hotel  afgeleverd. Uiteraard regelen wij de taxi transfer naar het hotel voor u.   NB : in Cyprus rijdt men links. De wegen zijn op Cyprus goed en vaak erg rustig, vooral in het binnenland. Plaatsen en bezienswaardigheden worden in het Grieks en in het Engels aangegeven.

Wie op Larnaca airport aankomt, kan de rondreis maken met als eindpunt Paphos, om van daar de terugvlucht naar Nederland ( of Belgie ) te maken. De omgekeerde route kan uiteraard ook; met aankomst op Paphos airport en terugkeer via Larnaca.  Een en ander is mede  afhankelijk van de beschikbare vluchten.

De rondreis omvat minimaal 8 dagen / 7 nachten en dan krijg  je al een mooie, globale indruk van Cyprus. Twee tot drie verblijfplaatsen zijn dan praktisch mogelijk.
Bij een verblijf van 11 of 14 dagen of nog langer, kunt u het allemaal iets rustiger aandoen  Drie tot vier verblijfplaatsen zijn prima in te lassen en per locatie heb je ruimer de tijd om de plaatselijke bezienswaardigheden te bezoeken. De keuze van de verblijfplaatsen is natuurlijk afhankelijk van uw eigen interesses. Natuur , cultuur,  het authentieke achterland, de hoofdstad Nicosia etc.  
Allerlei combinaties zijn mogelijk en wij reserveren voor u gastvrije en sfeervolle accommodaties. U ontvangt van ons uitgebreide informatie, documentatie, routes tips etc. om uw rondreis door Cyprus extra diepgang te gevenEr is op Cyprus heel veel te zien en te beleven. Wat uw interesses ook zijn en in welk jaargetijde u dit mooie en veelzijdige eiland ook bezoekt.
Cyprus is overdekt met archeologische sites, opgravingen, mozaïeken, ruines etc. De tot heden bekend oudste restanten van bewoning, dateren van zo n 10.000 jaar geleden. Heel wat volkeren en overheersers hebben op Cyprus hun sporen achtergelaten.  Uit de Venetiaanse tijd  dateren bij voorbeeld imposante kastelen en burchten, zoals in Limassol, kolossi , Famagusta, Paphos en larnaca. In die periode werden ook op diverse plaatsen karakteristieke bruggen gebouwd

Uit de Byzantijnse periode dateren de vele kerkjes, vol fresco s en ikonen. Een aantal daarvan staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Schitterende exemplaren zijn te vinden in het Troodosgebergte, maar het meest bekend is toch wel de Ayia Paraskevi in Geroskipou aan de zuidkust, niet ver van Paphos.
Het binnenland van Cyprus is nog verrassend authentiek en traditioneel. Met sfeervolle  en pittoreske dorpjes. Cyprus produceert fantastische wijnen. De productie is kleinschalig en de wineries verwelkomen u voor een rondleiding en een proeverij. In sfeervolle restaurants en taverna s geniet u van de voortreffelijke , typisch Cypriotische gerechten
Het troodosgebergte is het groene hart van Cyprus, met uitgestrekte bossen en adembenemende vergezichten. Het westen van Cyprus etaleert de ruige natuur van Akamas. De spectaculaire  AVAGAS kloof ligt ook in dit gebied.

Kortom; Cyprus is verrassend veelzijdig. En :  wij adviseren u graag bij het samenstellen van de voor U optimale rondreis, inclusief de bijpassende accommodatie. Vrijwel altijd kunnen wij uw wensen en voorkeuren realiseren.

Wilt u de laatste dagen van uw verblijf in Cyprus nog een paar dagen heerlijk uitrusten in een gastvrij hotel aan de zuidkust en genieten van de zon en de zee en het weldadige comfort, dan zorgen wij daar graag voor.  Op de dag van terugkeer naar Nederland regelen wij de taxi transfer naar de luchthaven. U gaat huiswaarts met prachtige herinneringen aan een fantastische rondreis en verblijf op Cyprus.

Met XENOFON TRAVEL wordt uw rondreis door Cyprus een UNIEKE ERVARING

DE XENOFON TRAVEL  FLY DRIVE CYPRUS ALGEMEEN

Wie met XENOFON TRAVEL een rondreis door Cyprus maakt, ontdekt de mooiste en meest interessante plekjes van dit prachtige eiland.
Cyprus heeft OOK in de periode november tot en met maart een heerlijk klimaat, met aangename temperaturen en relatief veel zon. Ideale omstandigheden voor een actieve vakantie, zoals de fly – drive. Deze kan ook enkele dagen  golf omvatten.
Cyprus kent een grote verscheidenheid aan landschappen, Sommige gebieden zijn redelijk vlak, andere heuvelachtig en er is hier ook een prachtig gebergte ( Troodos ) met toppen tot 2000 meter en overdekt met uitgestrekte bossen.  De kustlijn is grillig met verrassende baaien en strandjes. Tienduizend jaar geleden woonden er al mensen op Cyprus en tal van volkeren en overheersers hebben hier hun sporen nagelaten. Cyprus is dan ook overdekt met archeologische sites.                         Tal van bloemen en planten sieren het eiland en zorgen ieder jaargetijde voor een unieke beleving. Het achterland van Cyprus is op veel plaatsen nog traditioneel met schilderachtige dorpen, die vaak door kleine , met stenen ommuurde weggetjes, met elkaar verbonden zijn. Erg sfeervol.  Heel bijzonder zijn ook de talrijke, eeuwenoude kerkjes en kloosters. Een aantal daarvan is beschermd werelderfgoed, ( UNESCO ).
 De wegen op Cyprus zijn goed en prima bewegwijzerd. Men rijdt  hier wel links
Veel om van te genieten dus, maar ervaar vooral ook de gastvrijheid, het ontspannen levensritme, de rust en de ruimte die hier nog zo gewoon zijn.  Daarbij streven wij ernaar om uw eigen wensen en voorkeuren zoveel mogelijk in te passen in uw rondreis, zodat u optimaal geniet van uw verblijf in Cyprus.
 
Zo n rondreis kan op verschillende manieren gemaakt worden en is in diverse uitvoeringen mogelijk.
 
De eenvoudigste ( en aantrekkelijkst geprijsde ) variant is DE XENOFON FLY DRIVE CYPRUS EASY GO
 Deze rondreis omvat 8 dagen / 7 nachten. Uw huurauto staat gereed ode luchthaven van aankomst; Paphos of Larnaca
Het betreft dan een kleine auto, bij voorbeeld een Kia picanto of gelijkwaardig, 1000 cc.  Deze  voldoet ruimschoots. U verblijft in 2, eventueel 3 eenvoudige, maar sfeervolle en gastvrije  accommodaties. Een verblijf van enkele dagen in het troodosgebergte is vaak standaard onderdeel van deze rondreis.
Gedurende deze week krijgt u al een mooie, eerste, impressie van Cyprus. U ontvangt van ons uitgebreide informatie, documentatie, routes etc voor een heerlijke week Cyprus.
Prijsindicatie :  vanaf   649 euro per persoon.

TiP

Klassieke rondreis Cryprus!