Jouw ideale reis met de fly drive op Cyprus

Beleef een fascinerende ontdekkingsreis op Cyprus met een fly drive reis. Met de fly drive Cyprus reis zal na de landing op luchthaven Paphos of Larnaca jouw huurauto klaarstaan. Mocht het zo zijn dat de reis voor u anders begint, zoals bijvoorbeeld middels een wandeling. Dan kan bij de fly drive Cyprus reis ook de huurauto bij de juiste accommodatie afgeleverd worden. Natuurlijk moet je dan nog naar de accommodatie gebracht worden. Met fly drive Cyprus wordt ook het vervoer daar naartoe geregeld. Ben je niet bekend met een fly drive reis? Lees dan hier wat een fly drive is. 

Leuke tips en weetjes over Cyprus

Leuke weetjes voor tijdens jouw fly drive Cyprus trip. Op Cyprus rijden de mensen aan de linker kant van de weg. Dat wordt even wennen natuurlijk tijdens je fly drive Cyprus reis. Een voordeel is dat de wegen op Cyprus goed zijn en een goede bewegwijzering hebben. In het binnenland is er niet zo veel verkeer. Dat betekent lekker rustig op de weg. Dat wordt lekker ontspannen rijden. Weet je ook waarom ze aan de linkerkant rijden in Cyprus? Het is zo dat Cyprus tot 1960 onder Engels bewind stond. Nog een pluspunt daarvan is dat ze uitstekend Engels praten op Cyprus. Dit maakt jouw fly drive Cyprus trip voor gemakkelijker.

Wist je dat Cyprus geografisch gezien tot Azië behoort, maar om politieke en culturele redenen wordt het ook wel eens tot Europa gerekend. Cyprus is daarentegen wel lid van de Europese Unie. Ingewikkeld he?
De talen die gesproken worden op Cyprus zijn Grieks, ook wel Cypriotisch Grieks genoemd en het Turks, ook wel Cypriotisch Turks genoemd.

Welke plekken moet je bekeken hebben tijdens fly drive Cyprus

Enkele plekken die zeker de moeite waard zijn om te bekijken zijn de volgende:


Een aantal van de ruïnes die je kunt vinden in Paphos zijn The House of Dionysus, Kato Paphos Archaeological Park, St. Georgios Church Basilica & Rock Tombs, Grave van de Koningen, St Solomon’s Catacombs, Panagia of Sintis, Saranta Kolones Castle, Gialia Monastery en Agios Lambrianos Rock-Out Tombs. Let erop dat het bezoeken van (enkele) ruïnes geld kost voor entree. Met de huurauto tijdens je fly drive Cyprus trip kun je er vele bezoeken als je wilt. 

Het Troodosgebergte is te vinden in het binnenland van Zuid-Cyprus. Deze plek wordt veelal bezocht door wandelaars, natuurliefhebbers en toeristen. Hier vind je namelijk het authentieke Cyprus. Er zijn kloosters, kerkjes en kappelletjes aanwezig. Wanneer je op de juiste plek bent daarbij ook veel rust. Perfect voor je start van de vakantie met fly drive Cyprus toch?

In het Troodosgebergte vind je het Kykkosklooster. Dit is de grootste en belangrijkste klooster van Cyprus. Let wel op bij het bezoek om kleding te dragen die je schouders en knieën bedekken. Mocht je hier niet op voorbereid zijn of is de temperatuur daar niet naar, dan hangen bij het klooster purperen jassen die je kunt gebruiken. 

Lefkara staat bekend om zijn kantwerk. Lefkara is te vinden op de zuidelijke hellingen van het Troodosgebergte in het district Larnaca.

Pedieos, zoals eerdergenoemd, is de langste rivier op het eiland Cyprus. De rivier begint in het Troodosgebergte en stroomt in noordoostelijke richting naar de hoofdstad Nicosia. Daarna gaat het in oostelijke richting naar de Middellandse Zee. Misschien heb je het al in de gaten, maar vele elementen zijn te vinden in of bij het Troodosgebergte. Perfect om te bezoeken tijdens een fly drive Cyprus reis. 

Aan de kust van Cyprus is de rots van Aphrodite te vinden. Het ligt dicht bij de plaats Paphos. De rots ligt om en nabij 25 kilometer ten oosten van Paphos. Je kunt de rots vanaf de weg zien liggen. Namelijk wanneer je van Limasol naar Paphos rijdt en andersom. Perfect voor jouw fly drive Cyprus trip. Land op de luchthaven van Paphos, je auto staat klaar om mee te nemen en rijden maar!

Choirokoitia is een archeologische site. Deze plaats staat sinds 1998 op de werelderfgoed ranglijst. De nederzetting is te vinden op de helling van een heuvel in de vallei van de Maroni rivier richting de zuidelijke kust van het eiland, ongeveer 6 kilometer van de zee.

Meer informatie over fly drive in Cyprus

Ook voor de verplaatsing van de luchthaven naar de eerste accommodatie kan gezorgd worden. Hiervoor wordt een taxi-transfer geregeld die je zal brengen. 

Nadat de landing en het vervoer naar de eerste accommodatie geregeld is ga je de rondreis vervolgen op Cyprus. Met onze tips zul je de mooiste routes rijden en de beste plekjes vinden. Alles kan naar jouw eigen wens(en) ingevuld worden. Denk hierbij aan het aantal accommodaties en de verblijfsduur. Zo maak je de perfecte reis met fly drive Cyprus.

Met de fly drive Cyprus reis kun je de mooie kustlijnen bezichtigen met baaien en strandjes. Je kunt zowel rijdend of lopend door het authentieke binnenland. Hier vind je ruige natuurgebieden, valleien, uitgestrekte bossen, wijn- en akkerbouw, kerkjes en kloosters. 

Fly drive Cyprus voor de rust of de menigte?

Cyprus bied je genoeg rust tijdens je reis. Mocht je meer onder de mens willen zijn dan is dit ook zeker mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld in de drukkere kustgebieden. Zoals al eerder werd benoemd kun je de reis volledig afstemmen op jouw eigen wensen waardoor je niet alleen volledig voor rust of drukte kunt gaan. Maar ook de afwisseling kan aanbrengen. 

Accommodaties op Cyprus

Het Elysium Hotel biedt op loopafstand waardevol cultureel erfgoed als mozaïeken, amphitheater en Koningsgraven. Elysium hotel geeft in vele opzichten smaakvolle herinneringen aan de belangrijkste oude culturen van Cyprus. In de bouw zijn Griekse, Romeinse en Venetiaanse invloeden duidelijk te zien. Er is ook een spa en health & beauty center aanwezig. Hier wordt een uitgebreid programma huid- en lichaamsverzorging aangeboden. De directe omgeving van dit hotel is aantrekkelijk vanwege de vele bezienswaardigheden. In de omgeving is het schiereiland Akamas te vinden. Deze is het bezoeken waard vanwege de ruige natuur. Mocht er interesse zijn in golven dan zijn er golfbanen aanwezig binnen handbereik. 

Aan de baai van Paphos liggen 4 hotels op korte afstand van elkaar. Dit zijn de Athena Beach Hotel, Athena Royal Beach Hotel, Pioneer Hotel en Asimina Suites Hotel. Deze liggen direct aan de zee en zijn omringd met prachtige tuinen met ligvelden en intieme strandjes. Best wel romantisch dus! Ieder hotel hier heeft zijn eigen sfeer en karakter. Asimini is stijlvol en daar zul je veel luxe en comfort vinden. 

Vanzelfsprekend zijn er veel meer mogelijkheden voor het verblijven op Cyprus. Met een fly drive Cyprus reis is er veel meer mogelijk. Van hotel tot appartement. Dankzij de fly drive Cyprus trip is alles mogelijk. Voor ieder wat wil. 

TiP

Klassieke rondreis Cryprus!