GROEPSREIS CYPRUS

De imponerende cultuur en verrassende natuur van Cyprus  zijn op zichzelf al reden genoeg om uw bezoek te rechtvaardigen. Voeg daarbij het aangename klimaat en de spreekwoordelijke gastvrijheid en dit prachtige eiland stijgt met stip op uw verlanglijstje van nog te bezoeken landen.


Cyprus is een ware schatkamer van oudheden.

Bijna letterlijk overal waar je een spade in de grond steekt, stuit je op getuigen van vroegere beschaving en bewoning. Cyprus had altijd een grote aantrekkingskracht op allerlei volkeren in de nabije en verdere regio. Getuigen en overblijfselen van de eerste bewoners gaan tot 10.000 jaar terug.

Cyprus was een knooppunt van handelsroutes  Strategisch gelegen op het kruispunt van drie continenten, Europa, Azie en Afrika. Er waren tal van contacten met omringende landen. Daarnaast werd op Cyprus koper aangetroffen en waren er uitgestrekte bossen.( hout )  Materialen die zeer gewild waren.

Maar Cyprus is ook een modern land, met prima voorzieningen, Europees, westers, met een Oosters tintje. Qua landschappen is Cyprus een curieus geheel. Voortdurend en verrassende wisselingen, van lieflijk tot ruig, van groen tot rood en wit, van vlak of lichtglooiend tot heuvelachtig en bergachtig. Doorsneden door grote en kleine kloven, overdekt met de mooiste bloemen en planten, een grote variatie in bomen, tot ceders aan toe.
 


De dorpen van Cyprus.

Wie de levendige kustregio verlaat en een rustige weg richting achterland en Troodosgebergte neemt,   waant zich al snel in een heel andere wereld. Hier zie je vooral veel kleine dorpjes, schilderachtig charmant, omgeven door olijf- en druivengaarden Vaak hebben ze een of meerdere kerkjes of een klooster. De heerlijke stilte die er heerst is uniek. Smalle, ommuurde weggetjes verbinden de dorpen en er kan zomaar een kudde geiten de weg oversteken

Cyprus is dus echt een eiland vol contrasten en verrassingen.

Kortom : er zijn zeer veel redenen om naar Cyprus te komen. Heeft u bijzondere interesses of voorkeuren? Vrijwel altijd kunnen wij die voor u realiseren.
                     

Met Xenofon Travel wordt Cyprus een unieke ervaring.


Want wij bepalen in nauw overleg met u hoe uw reis er uit ziet : de duur van het verblijf, de plaatsen die u wilt bezoeken, welke en hoeveel accommodaties, zodat de voor uw gezelschap optimale balans in cultuur- en natuurbeleving ontstaat.
Wij voegen deskundige gidsen aan uw gezelschap toe.  
 
Pratisch :   Xenofon travel organiseert groepsreizen naar Cyprus. Van september tot en met juni. Juli en augustus zijn vanwege de hoge temperaturen minder geschikt.  Maart, april en mei zijn zeer aantrekkelijk omdat de lente dan uitbundig aanwezig is in al zijn kleuren en geuren. Maar ook november tot en met februari is het zeer aangenaam toeven op Cyprus. 

De XENOFON TRAVEL GROEPSREIS kent 2 varianten :

De rondreis  Dat betekent dat u op meerdere plaatsen en in verschillende accommodaties verblijft.  Deze zijn door ons zorgvuldig geselecteerd en zijn over het algemeen kleinschalig, gastvrij en karakteristiek. Mooi gelegen en bij voorbeeld aan de kust, in het authentieke en traditionele achterland en vrijwel altijd ook in het groene hart van Cyprus, het Troodosgebergte met toppen tot 2000 meter. Hoeveel accommodaties wordt in overleg met het gezelschap bepaald, zodat u in uw eigen tempo de rondreis maakt. De totale verblijfsduur wordt ook in overleg vastgesteld. Er zijn veel verblijfsduren mogelijk en ( individuele ) verlenging na de rondreis is uiteraard ook mogelijk.

Tijdens een rondreis van 10 a 11 dagen krijgt u al een heel mooie impressie van Cyprus, waarbij de vele gezichten van Cyprus aan bod komen. Een mooie mis van mooi, interessant, bijzonder en aangenaam.
Xenofon Travel heeft ervaren en deskundige begeleiders die uw rondreis tot een bijzondere ervaring maken, met extra diepgang. Zo beleeft u Cyprus op bijzondere wijze.
De verhouding cultuur / natuur bepalen wij in nauw overleg met u, zodat de perfecte balans wordt bereikt .zodat u optimaal geniet.
Met de minibus gaat u van de ene naar de andere accommodatie. Comfortabel, en ontspannen. De gids geeft informatie over de landschappen, de dorpjes die u passeert en uiteraard wordt gestopt op bezienswaardige plekken om u volop gelegenheid te geven om de archeologische  site,  het byzantijnse kerkje of een ander belangrijk object van dichtbij te kunnen bekijken.

Excursies vanuit 1 standplaats :U verblijft in 1 accommodatie en van daar uit  bezoekt u de mooiste en meest interessante bezienswaardigheden  van Cyprus. Ook in deze variant komen natuur en cultuur in ruime mate aan bod. U  hoeft  echte r niet enkele keren van hotel te wisselen en dat heeft ook zo zijn voordelen. Deskundige begeleiding is ook in deze optie beschikbaar.

De Cypriotische keuken is zeer smakelijk en gevarieerd, met veel verse ingedienten. Een bijzondere maaltijd is de MEZE. Dit alles vergezeld van een heerlijke lokale wijn of een fris biertje van eigen bodem. Grootte en samenstelling van het gezelschap. Wij streven naar optimale grootte van 10 tot 20 personen. Iedereen s welkom, maar in de praktijk blijkt dat de gemiddelde leeftijd boven de 50 jaar ligt.

TiP

Klassieke rondreis Cryprus!