Natuur- en cultuur reizen Cyprus

Wij zien dat steeds meer mensen op vakantie gaan naar landen zoals Griekenland en Turkije. Hier gaan zij heen om te genieten van het heerlijke weer, de prachtige natuur en de interessante cultuur. Wat veel mensen zich niet realiseren dat je ook naar Cyprus een prachtige natuur- en cultuurreis kunt maken! Cyprus heeft een uniek en gevarieerd landschap en kent een bewogen en indringende geschiedenis. Je kunt hier heerlijk cultuur opsnuiven, genieten van de prachtige natuur tijdens een wandeling of fietstocht en lekker een dagje luieren op het strand.

Xenofon Travel biedt u een unieke en onvergetelijke natuurreis en/of cultuurreis aan naar Cyprus. Wij regelen alles voor, waaronder de accommodatie. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Cyprus op een alternatieve manier ontdekken

Een natuur- of cultuurreis door Cyprus maken is een geweldige manier om het eiland op een unieke manier te ontdekken. Daar waar je normaal alleen de toeristische plekjes ziet, zie je nu ook het ‘echte’ Cyprus: de knusse, pittoreske dorpjes, Cedar Valley en de Avagas kloof. Al deze authentieke plekjes zijn haast onaangetast en werkelijk waar geweldig om te ontdekken.

Cultuurreis Cyprus vanuit 2, 3 of 4 locaties

U kunt uw cultuurreis of natuurreis Cyrpus ondernemen vanuit diverse locaties. U kunt zelf bepalen waar, wanneer en voor hoelang u een bepaalde locatie wilt laten boeken. Dit doen wij namelijk voor u. U kunt dus zelf bedenken welke plekjes op Cyprus u wilt bezoeken. Wij helpen u hierbij en geven u, aan de hand van onze kennis over het eiland, allerlei tips. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat u een zo leuk mogelijke vakantie heeft.

Accommodatie voor natuur- en cultuurreis Cyprus

U kunt zelf kiezen van wat voor accommodatie u gebruik wilt maken. Wij hebben ervaring met haast elke soort overnachtingsmogelijkheid op Cyprus. Wij helpen u dus graag met het maken van een keuze. Zodra u uw keuze heeft gemaakt, reserveren wij een kamer voor u.

Cyprus kent talloze accommodatiemogelijkheden. Zo zijn er uiteenlopende hotels, van kleinschalige tot grote commerciële. Ook zijn er diverse hostels, bed and breakfasts en ook campings. Er zit dus, hoe dan ook, wel een geschikte plek voor u tussen. Deze variatie kan ook erg leuk zijn. Als u zoveel mogelijk van Cyprus wilt ervaren, kunt u bijvoorbeeld op de ene locatie overnachten in een hotel en op een andere locatie ervoor kiezen om te slapen in een hostel! De keuze is aan u.

De hoofdstad Nicosia bezoeken

Een absolute aanrader is de hoofdstad van het eiland, Nicosia. Dit is misschien wel het hoogtepunt van uw cultuurreis naar Cyprus. In Nicosia vind je veel authentieke gebouwen, zoals tempels, kerken, kathedralen en moskees. Ook vind je in Nicosia de befaamde Tombe van Makarios de Derde. Wil je echt wat leren over de geschiedenis en cultuur van Cyprus en Nicosia? Bezoek dan een van de vele musea in de stad. Er zijn ook diverse ‘moderne’ musea te vinden in de stad. Wij kunnen ook voor u een tour door de stad boeken. Dan gaat u samen met gids en een groep langs alle interessante plekjes van Nicosia. Heb je aan het eind van de dag nog wat tijd over? In Nicosia kun je ook erg fijn shoppen en een hapje eten.

Natuurreis Cyprus: deze plekken mag u niet missen

Cyprus heeft over het algemeen een erg interessante en mooie natuur. Het landschap is gevarieërd, de flora en fauna is divers en exotisch en vooral het Troodosgebergste is enorm imposant. Je waant je op Cyprus eigenlijk in een aantal verschillende landen! Er zijn echter een aantal plekken die u absoluut niet mag missen. Op deze plekken moet u simpelweg een keertje geweest zijn.

Schildpadden kijken op Lara Beach

Aan de westkust van het eiland bevindt zich Lara Beach. Op dit strand ziet u, als u mazzel heeft, zeeschildpadjes die net uit hun ei kruipen. Dit is prachtig om mee te maken. Ook als u de pech heeft om geen schildpadjes te zien, dan is deze trip nog de moeite waard. Het strand zelf is een plaatje en u heeft een uitgestrekt uitzicht over de Middellandse Zee.

Wandelen door het Troodosgebergte

Het Troodosgebergte is hét gebergte van Cyprus. De hoogste berg, Mount Olympus, is bijna 2000 meter hoog. In dit gebied zijn er veel wandelpaden. Er kan hier dus heerlijk worden gewandeld. Ook vindt u in dit gebied talloze kleine dorpjes en authentieke gebouwtjes, zoals tempels en Byzantijnse kerkjes.

Rivierbeddingen voor de echte natuurliefhebber

Als u een echte natuurliefhebber bent, dan moet u eens een van de rivierbeddingen in Cyprus gezien hebben. Deze zijn verspreid over heel het eiland en hebben hun eigen unieke, ‘mini’ flora en fauna. In deze rivierbeddingen groeit bijzondere vegetatie en leven exotische en inheemse vogelsoorten.

Cultuurreis Cyprus: onaangetaste dorpjes, Byzantijnse kerkjes en ruïnes

Vooral in het binnenland van Cyprus zijn er nog veel dorpjes die compleet authentiek zijn. De bevolking hier is gastvrij en vriendelijk. Verspreid over heel het eiland vindt u bovendien veel Byzantijnse kerkjes. Deze staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook zijn er talloze opgravingen uit de Oudheid op het eiland. Er is op Cyprus dus genoeg te doen op gebied van cultuur! Ook is het antieke Kourion theater een absolute aanrader. Dit historische amfitheater maakt deel uit van de uitgebreide ruïnes van de voormalige Griekse, Egyptische en Romeinse nederzetting Kourion. Naast het theater vindt u hier ook andere vergane gebouwen, zoals een marktplaats en een badhuis.

Natuur- en cultuurreis naar Cyprus? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen of wilt u weten of wij ook uw reiswensen kunnen verwezenlijken? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring op gebied van reizen naar Cyprus. Wij kunnen u dus vast wel verder helpen. U kunt ons bereiken via de mail of de telefoon.

Bezoek op afspraak

Wilt u een afspraak maken bij ons om uw cultuurreis of natuurreis naar Cyprus te bespreken en te plannen? Dat kan! Ook hiervoor kunt u gewoon contact met ons opnemen. Wij zijn gevestigd in Dongen, aan de Lage Ham 190 – 192.
TiP

Klassieke rondreis Cryprus!