NATUUR- EN CULTUURREIZEN

Dit is een uitstekende manier om Cyprus < off the beaten track > te ontdekken. Vanuit 2, 3 of zelfs 4 lokaties ervaart u de wisselende landschappen en hoogteverschillen met de specifieke vegetatie die op elke plek weer anders s. Dwars door de velden of over slingerende, ommuurde weggetjes. In deze combinatie is zeker ook een verblijf in het Troodosgebergte een aanrader

De schildpadden op Lara Beach, De AVAGAS kloof, de zeegrotten, Stavros tis Psokas, de enige plek in Europa waar de moeflon het wilde schaap voorkomt, de Cedar Valley zijn te vinden in de west / noord west regio

Het Troodosgebergte imponeert en domineert centraal Cyprus.

Schilderachtige dorpjes en juweeltjes van Byzantijnse kerkjes ( UNESCO wereld erfgoed )zijn vooral in deze regio te bewonderen. De hoogste toppen reiken tot circa 2000 meter.

Uitgestrekte bossen bedekken de hellingen. Platres is een echt bergdorp met een geheel eigen karakter. In Kakopetria bevindt zich een der mooiste kerkjes, Agios Nikolaos tis Steghis, met prachtige fresco s en ikonen en het dorp zelf is bijzonder authentiek en sfeervol.

Dit gebied is echt een aanrader voor een verblijf van minstens enkele dagen. Wij reserveren graag een kamer voor u in een van de sfeervolste, kleinschalige, hotels.

De zuidkust is veelal glooiend, met bekende en levendige plaatsen als Paphos, Limassol en Larnaca, maar ook kleinere en mooi gelegen dorpen als Pissouri etc. Tal van opgravingen en oudheden zijn hier te vinden.

Het prachtige antieke theater KOURION. de oudste opgraving Choirokitia, de tempel van Apollo en de mozaïeken van Paphos, zijn maar enkele voorbeelden. En wilt u zelf met een ervaren archeoloog het veld intrekken, dan regelt Xenofon dat voor u.

Nicosia, de hoofdstad, heeft een interessante, ommuurde, binnenstad en belangrijke, archeologische musea.

Het binnenland van Cyprus is op veel plaatsen nog authentiek

Kleinschalige land- en tuinbouw en de wijnbouw, zijn nog van betekenis hier. Zo produceert Cyprus uitstekende wijnen en een bijzondere kaas, haloumi, de enige kaas die gegrild kan worden

Rivierbeddingen zijn een hoogtepunt voor iedere natuurliefhebber, vanwege de bijzondere vegetatie en de aanwezigheid van zeldzame inheemse en exotische vogels.

Deze reizen kunnen ook worden uitgevoerd in de vorm van een begeleide excursie reis met een ervaren gids.


TiP

WANDELAANBIEDING - Cyprus voorjaar 2018