XENOFON TRAVEL BIJZONDERE CYPRUS VAKANTIES

ALGEMENE INFORMATIE OVER CYPRUS

CYPRUS ligt in het meest oostelijke deel van de Middellandse Zee, op circa 4 uur vliegen van Amsterdam naar de luchthavens Paphos en Larnaca. Er is tijdverschil: in Cyprus is het altijd 1 uur later dan in Nederland.

Het klimaat is het hele jaar door aangenaam. De lente begint hier al in februari. Juli en augustus zijn wel zeer warm.

CYPRUS heeft een grote variatie in landschappen. De kustlijn is grillig met mooie baaien en strandjes. Hier liggen aangename badplaatsen. Rijdend of lopend door het authentieke binnenland, val je van de ene verbazing in de andere. Ruige natuurgebieden , lieflijke valleien, het Troodosgebergte ( tot 2000 meter ), uitgestrekte bossen, schilderachtige dorpjes, kleinschalige wijn- en akkerbouw archeologische sites, eeuwenoude kerkjes en kloosters.

 

CYPRUS heeft vele beschavingen en overheersingen gekend. Op tal van plaatsen ( archeologische sites ) getuigen overblijfselen daarvan. De naam CYPRUS is afgeleid van KOUPROS, het Griekse woord voor koper. De aanwezigheid van kopererts en ook die van hout ( in de uitgestrekte bossen), alsmede de strategische ligging, oefenden grote aantrekkingskracht uit op tal van volkeren.

Tot 1960 stond Cyprus onder Engels bewind. Vandaar dat men op Cyprus ook uitstekend Engels spreekt en links rijdt.

CYPRUS biedt de bezoeker volop rust en ruimte, maar deze kunt u prima afwisselen met een verblijf in de drukkere kustgebieden. Allerlei combinaties zijn mogelijk en zo geniet u optimaal van de contrasten. Overal in Cyprus vindt u gastvrije en sfeervolle taverna’ s en restaurants waar u heerlijk kunt eten en drinken. De Cypriotische keuken heeft een rijke traditie, is zeer gevarieerd en heeft onder andere oosterse invloeden. Een hoogtepunt is de MEZE; een overvloedige maaltijd bestaande uit tot wel 30 verschillende gerechtjes.

Cyprus produceert voortreffelijke wijnen De dessertwijn COMMANDARIA is eeuwenoud en bijzonder smaakvol

Bezoekers worden op Cyprus gastvrij ontvangen in verschillende types accommodatie; hotel of appartement, dorpshuis of privé-villa; uw keuze is er altijd bij en Xenofon Travel adviseert u graag.

TiP

Klassieke rondreis Cryprus!