Sportieve en actieve vakantie, ook dat biedt Cyprus

Bij Xenofon Travel Cyprus merken we dat er ook behoefte is aan sportieve, actieve vakanties. In combinatie met een fijne accommodatie heb je nog nooit zo’n sportieve en actieve vakantie gehad in Cyprus. Direct meer weten? Neem contact op en bespreek de mogelijkheden met een van onze medewerkers! Van een hardloop evenement tot een heerlijke vakantie in het teken van golfen, Xenofon Travel regelt de inschrijving, uitstekende accommodatie, vlucht en transfers voor je. Xenofon Travel is gespecialiseerd in bijzondere reizen naar Cyprus, dus voor een sportieve of actieve vakantie zit je bij ons helemaal goed. Lees snel verder voor de mogelijkheden en de verschillende accommodaties.

Cyprus International 4-day Challenge, schrijf je nu in!

Een 4 daags run event op prachtige locaties in de natuur van West Cyprus. Met onder andere de halve marathon en een 10 km city run ben je bij de Cyprus INternation 4-day Challenge verzekerd van een actieve en sportieve vakantie. Xenofon Travel is de Nederlandse partner van het Cyprus International 4-day Challenge event. In de periode oktober tot en met maart is het goed vertoeven op Cyprus. Aangename temperaturen en veel zonnige dagen, dé ideale omstandigheden voor een actieve en sportieve vakantie in Cyprus.

We spreken alweer van de 13e editie. Dit vermaarde, jaarlijks terugkerende hardloop-evenement vindt in 2019 plaats van 21 tot en met 24 november. Voor een sportieve en actieve vakantie is dit dus zeker een evenement dat interessant kan zijn voor je. Het is verdeeld over vier dagen met vier verschillende races en spectaculaire trails. In de regio van West Cyprus, Akamas, Paphos ben je verzekerd van een actieve en sportieve vakantie.

Programma

Dag 1 | 6 kilometer vlakke trial time run, locatie Coral Beach
Dag 2 | 11 kilometer hill run in het Akamas natuurreservaat met een hoogte tot 500 meter
Dag 3 | Halve marathon in de regio Neo Chorio bij het Akamas natuurreservaat
Dag 4 | 10 kilometer Paphos city run

De city run op dag 4 is ook open voor lopers die niet aan de andere onderdelen meedoen, is je partner dus niet zo in voor een actieve of sportieve vakantie in Cyprus maar wil wel een dag meedoen met het programma? Dan is dit een goede oplossing! Met de imponerende natuur van Cyprus biedt het eiland een grote variatie in landschappen en aangename weersomstandigheden. Dus niet alleen voor je actieve en sport vakantie in Cyprus zit je hier goed, je kan ook heerlijk genieten van de prachtige natuur die het eiland biedt, voor of na de marathon.

De volgende hotels hebben wij voor u geselecteerd:
- Coral Beach Hotel
- Corallia Appartementen
- Crown Hotel

Bovenstaande hotels liggen allen in het gebied van de runs.

Xenofon Travel zorgt ervoor dat jouw actieve en sportieve vakantie in Cyprus goed geregeld is. Wij zorgen voor de inschrijving, de vlucht, transfers en een uitstekende accommodatie, bijvoorbeeld in het Coral Beach Hotel 5* of de Corallia appartementen. Xenofon Travel is gespecialiseerd in bijzondere reizen naar Cyprus, dus ook voor een sportieve actieve vakantie weet je zeker dat het goed geregeld is. Daarnaast organiseert Xenofan Travel ook geheel begeleide en verzorgde natuur- en cultuurwandelreizen voor gezelschappen.

Een sportieve en actieve vakantie met golf of tennis, ook dat kan in Cyprus

Er zijn verschillende accommodaties die zijn gelegen in een golf resort. Op korte afstand van Elysium liggen in ieder geval al drie mooie golfbanen. De Minthis Hills Golf Club, Secret Valley Golf Club en het spectaculaire Aphrodite Hills. Ben je niet zo van het golfen maar wil je toch een actieve en sportieve vakantie in Cyprus met bijvoorbeeld een tennisbaan bij je hotel? Dat is geen probleem. De St George Gardens appartementen beschikken over genoeg faciliteiten waardoor jouw vakantie sportief wordt, dus ook een tennisbaan!


 

Mountainbiken op Cyprus, bekende Nederlanders zijn lovend!

Het terrein op Cyprus is interessant voor de sportieve of actieve vakantie zoeker. Met de omstandigheden die het eiland biedt is een mountainbike route echt de moeite waard. Ter plaatse is er goed materiaal te huur en zijn er gidsen en routes beschikbaar. Iedere route heeft weer zijn eigen mogelijkheden, hierdoor is iedere route aangepast aan de wensen van de mountainbikers.

Snorkelen of duiken, ook dat behoort tot een sportieve of actieve vakantie in Cyprus!

Er zijn prachtige, adembenemende stranden in Cyprus met helder zeewater. Je kan hier dus op genoeg plekken gaan snorkelen! Vergeet dus zeker niet om je snorkel setje mee te nemen naar een sportieve of actieve vakantie op Cyprus. Voor de jeugd is het iets interessanter om naar Nissi Beach en Louma Beach te gaan, ook dit zijn goede stranden om te snorkelen! Trek jij liever je duikpak aan om de onderwaterwereld van Cyprus te leren kennen, ook dat kan je doen tijdens een sportieve en actieve vakantie op Cyprus. Het eiland is de perfecte locatie voor de fanatieke duiker. De temperatuur is er het hele jaar door zeer aangenaam. Daarnaast bevat de zeebodem van Cyprus veel wrakken en grotten en is er een heleboel vis te vinden dat rondzwemt. Kortom, Cyprus heeft een zeer gevarieerd aanbod voor de onderwaterwereld.
 

De prachtigste wandelroutes in Cyprus voor jouw sportieve vakantie

Je denkt het wellicht niet meteen, maar ook Cyprus is een goede bestemming wanneer je naar een wandelvakantie opzoek bent. Het prachtige eiland staat bekend om haar gevarieerde landschappen, levendige flora en fauna en vele vogelsoorten. Cyprus staat bekend om haar variatie, de grillige kustlijn, vele soorten stranden en uitgestrekte uitzichten over de Middellandse Zee. Ga je iets verder het land in, dan kom je direct het mythische 2000 meter hoge Troodos gebergte tegen. Wandel alleen of in een groep door de lieflijke valleien en authentieke dorpjes. Een wandelvakantie naar Cyprus is zeker een goed idee voor een sportieve of actieve vakantie.
 

Cyprus, het eiland met de vele mogelijkheden!

Wij zijn het er helemaal over eens, voor eens portieve of actieve vakantie op Cyprus zit je helemaal op het juiste eiland. Van mountainbiken tot duiken of liever mee doen aan de 4-day challenge eind november er is voor ieder wat wils. Xenofon Travel helpt je graag bij het samenstellen van jouw sportieve en actieve vakantie op Cyprus, kijk dus zeker even rond en laat je inspireren!

TiP

Klassieke rondreis Cryprus!