Traditioneel en authentiek Cyprus

In het binnenland van Cyprus ligt een onbekende wereld voor u open. In de talloze kleine dorpjes heerst nog de sfeer van weleer, de tijd heeft hier stil gestaan, zo lijkt het. Hier zijn rust, ruimte en tijd voor elkaar nog aan de orde van de dag. 

Elk dorp heeft zijn eigen karakter met intieme, schilderachtige straatjes  en pleintjes. Je hoort de ezel balken en  je kunt zomaar een herder met zijn geitenkudde op je pad treffen.. In de dorpstaverne is het heerlijk genieten van een Cypriotische koffie en een  smakelijke lunch, met verse groenten en fruit.

Met een huurauto rijdt u zeer ontspannen over goede, rustige,  wegen langs al die dorpjes en stapt u uit om een Byzantijns kerkje of klooster, een winery of een archeologische site te bezoeken.
Wandelen door de bossen en de velden, op zoek naar oude Venetiaanse bruggen is een fantastische manier om uw dag te besteden. Vrijwel zeker komt u dorpelingen tegen die u de weg wijzen en alle tijd hebben voor een praatje In de vroege lente, februari / maart, zie je hier de mooiste bloemen en planten, werkelijk een lust voor het oog. Daarom is deze periode ook zeer geschikt om Cyprus te bezoeken. 

En natuurlijk kunt u ook logeren in tal van karakteristieke dorpen,  in sfeervolle accommodaties, zodat u , de klok rond, ervaart hoe heerlijk het hier toeven is.  Uiteraard s ook het Troodosgebergte deel van het achterland  van Cyprus, met letterlijk vele hoogtepunten. 

Allerlei combinaties zijn mogelijk. Een aantrekkelijke optie is om na een rondreis door het fascinerende achterland van Cyprus nog een aantal dagen uit te rusten en na te genieten op een mooie locatie aan de kust in een comfortabel hotel. Paphos is hiervoor zeer geschikt. Bovendien zijn hier ook tal van bezienswaardigheden, op loopafstand van uw hotel. Voor uitgebreide informatie en  een vrijblijvende  offerte bent u van harte welkom bij Xenofon Travel, de Cyprus-specialist.

Bij Xenofon Travel helpen we je graag naar het vinden van de juiste accommodatie op traditioneel en authentiek Cyprus. Liever telefonisch contact? Geen probleem, bel gerust! Het eiland Cyprus ligt in het oosten van de Middellandse Zee, wellicht wist je dit niet maar Cyprus behoort geografisch gezien tot Azié, maar om de politieke en culturele redenen wordt het vaak ook tot Europa gerekend. Cyprus staat goed bekend om haar wijngaarden, velden met eeuwenoude olijfbomen en de bloemenpracht. De stranden zijn perfect om te zonnen, duiken en misschien wel te gaan waterskiën. Duiken valt ook zeer aan te raden op dit traditioneel en authentieke eiland, het is namelijk vooral gebaseerd op wrak- en grotduiken. Tegenwoordig vind je overal luxe hotels dus is er genoeg keus voor ieder type reiziger!

De binnenlanden van Cyprus, verrassend authentiek en traditioneel

Het leven in de dorpen van Cyprus is zeer ontspannen. Soms lijkt het wel alsof de tijd er stil heeft gestaan. Logeren in een traditioneel dorpshuis is bij uitstek de perfecte manier om deel uit te maken van het dorpsleven. Bij authentiek en traditioneel Cyprus verwacht je misschien minder comfort in de binnenlanden maar niets is minder waar. De huizen hebben alle moderne comfort en de drukkere kustgebieden zijn nooit ver weg. Ben jij wel van een afwisselende vakantie? Denk dan eens aan een combinatiereis. Enkele dagen in een traditioneel dorpshuis afwisselen met een verblijf aan de kust waarbij je ook nog enkele dagen kan verblijven in het prachtige Troodos gebergte. De hotels hebben een geheel eigen karakter waardoor je combinatie reis in Cyprus constant verrassend is. Traditioneel en authentiek, dat is Cyprus! En met de mooiste Byzantijnse kerkjes in het Troodos gebergte leer je Cyprus van haar meest mooie kant kennen!

Cyprus als traditioneel en authentiek eiland, wat is er te doen?

Je kan rondtrekken over het hele eiland. Dit is allicht de beste manier om traditioneel en authentiek Cyprus te leren kennen met je eigen huurauto of neem de bus! Je kan er ook voor kiezen om een dagtour te nemen met reisgids, deze laat je alle hoogtepunten zien van traditioneel en authentiek Cyprus. Duidelijk is dat het niet uitmaakt welk vervoersmiddel je gebruikt, je kan van Paphos naar Limassol naar Nicosia en naar Larnaca en nog veel meer. Er is genoeg te zien! Niet alles is even authentiek en traditioneel in Cyprus maar er is sowieso genoeg te zien. Een goede tip: zoek op voorhand uit wat je echt wil zien zodat je een route uit kan stippelen en blijf niet te lang in 1 stad. Het eiland is verdeeld in twee delen, het Griekse gedeelte en het Turkse gedeelte. Alle twee de delen van Cyprus zijn authentiek en traditioneel dus laat je niet beperken tot één deel van het eiland! Je kan vanuit Nicosia te voet de grens over gaan om in een compleet andere wereld te komen. Net over de grens vind je een hele andere wereld terug maar net zo traditioneel en authentiek: het deel van de Turkse bezitter. Als je buiten de stad van Nicosia gaat wandelen kom je terecht in een hele aparte wereld, het lijkt wel een oorlogsgebied. Leuk weetje! Nicosia is de enige stad in de wereld die in twee delen is ingedeeld. Is het een vogel, een vliegtuig? Nee! Het zijn flamingo’s. Jazeker, ook deze dieren vind je op het traditioneel en authentieke Cyprus. Van november tot maart komen duizenden flamingo’s aangevlogen in Larnaca om te overwinteren. Rond de Hala Sultan Tekke Moskee ligt een gigantisch zoutwatermeer waar je de flamingo’s in terugvindt. Vergeet dus niet je fototoestel mee te nemen naar traditioneel en authentiek Cyprus want hier wil je zeker wat plaatjes van schieten! Het eiland heeft veel te bieden en dit is slechts een opsomming van verschillende activiteiten, kijk zeker eens verder naar traditioneel en authentiek Cyprus. Bij Xenofon Travel stellen we je graag op de hoogte van alle mogelijkheden!

Wat zijn de kosten van traditioneel en authentiek Cyprus?

Op de drukkere, toeristische plekken betaal je natuurlijk meer dan in de binnenste binnenlanden. Wil je een hapje eten? Denk aan de prijzen van Nederland alleen dan net iets goedkoper. Een hoofdgerecht kost je tussen de negen en vijftien euro. Niet gek toch? Daar kom je bij de plaatselijke Griek niet mee weg! Het traditionele en authentieke gerecht van Cyprus is wel de mezze. Een absolute must wanneer je het eiland bezoekt. Wil je wat lekkere drankjes bij je eten? Die kosten zijn waarschijnlijk het hoogste van je hele vakantie. In toeristische buurten is het goedkoopst €1,50 maar prijzen lopen soms op tot drie of zelfs vier euro voor een colaatje. Voor het openbaar vervoer hoef je je in traditioneel en authentiek Cyprus geen zorgen te maken, dit namelijk uitstekend gergeld! Voor een prikkie heb je een ticket, denk hierbij aan zo’n anderhalve euro. Student? Da’s helemaal mooi meegenomen, je betaalt dan slechts 75 cent. Wil je meer zien dan een plek? Huur dan een auto, ook die kosten zijn erg laag. Het is in ieder geval vele malen goedkoper dan een tour met reisgids waar je niet zelf je inspraak hebt op het traditioneel en authentieke Cyprus dat jij wilt zien.

De mooiste stranden van traditioneel en authentiek Cyprus

Cyprus is een prachtig eiland dat de eigenschappen traditioneel en authentiek eer aan doet. Het heldere water en prachtige zandstranden maken je vakantie er eentje om hem niet te vergeten! Waar moet je zijn? In het zuidoosten van het eiland vind je het prachtige Nissi Beach. Ook voor feestgangers handig, overdag worden hier vaak strandfeestjes georganiseerd! In het westen van Cyprus vind je Coral Bay Beach, bij uitstek een goed strand om te gaan duiken of snorkelen. Liever op de bananenboot? Dat kan ook! Als je nog tijd over hebt neem ook eens een kijke bij Pissouri Beach, Golden Beach of, de absolute tip: Turtle Beach. Als echte dierenliefhebber moet je hier geweest zijn! In het noorden van authentiek en traditioneel Cyprus tref je dit strand. Bezoek je hem in de zomer dan kan je getuige zijn van een bijzondere gebeurtenis. De schildpadeieren komen uit en kruipen richting zee! Kortom: voor een vakantie in traditioneel en authentiek Cyprus moet je bij Xenofon Travel zijn, wij helpen je graag! 

Welkom in mooi, zonnig, gastvrij Cyprus! Welkom bij Xenofon Travel

 
 

TiP

Klassieke rondreis Cryprus!