WANDEL VAKANTIES

Cyprus is een waar WANDELPARADIJS.

U kunt de wandelingen zelf maken, met onze tips en routes, maar ook begeleid door een ervaren gids, archeoloog/bioloog. Zeer geschikt voor kleine gezelschappen.

Zeer interessant vanwege de gevarieerde en steeds wisselende landschappen, de rijke flora en de vele vogels die hier voorkomen. Op uw tochten door de velden of langs kleine en vaak ommuurde weggetjes komt u ogen en oren tekort. Een geitenkudde kruist uw pad en een ezel staat roerloos onder een olijfboom. Ongekende RUST en RUIMTE maken de wandeling tot een unieke ervaring. Grote kans dat u een schilderachtig dorp aandoet en een oud kerkje of klooster kunt bewonderen.

Vanuit 1 of meerdere lokaties, zelf of begeleid door een ervaren gids ( archeoloog / bioloog ) Deze laatste versie is ideaal voor kleine gezelschapjes

Hoogtepunten zijn o.a. Akamas schiereiland met de ruige Avagas kloof, het Troodosgebergte en de rivierbeddingen De Europese wandelroute E 4 loopt over Cyprus. Bird watching. Vele trekvogels overwinteren op Cyprus. Bij de zoutmeren bij Limassol en Larnaca zorgen onder andere duizenden flamingo svoor een spectaculair schouwspel.

Gedurende februari, maart en april, beleeft Cyprus een uitbundige lente, vol kleuren en geuren. Onder een koesterend zonnetje geniet u van ongekende rust en ruimte, wisselende landschappen en vele inheemse en uitheemse bloemen en planten.

Via kleine, weggetjes, vaak omzoomd door lage muurtjes van zwerfstenen, is het een bijzondere ervaring om van dorp naar dorp te lopen. Na elke bocht wacht een nieuw, verrassend, uitzicht. Neo Chorion, Akourdahlia, Droushia. Miliou, Lasa, Pissouri, Platres, Kakopetria, Kalopanayiotis, Tochni, Kalavassos …… Er zijn tal van routes en combinaties. U overnacht in sfeervolle en vaak kleinschalige accommodaties.

Rivierbeddingen zijn vanwege hun bijzondere vegetatie een absolute topper in uw wandelprogramma.

TiP

WANDELAANBIEDING - Cyprus voorjaar 2018