Wandelvakanties Cyprus

Als u aan een heerlijke wandelvakantie denkt, denkt u waarschijnlijk niet meteen aan Cyprus. Maar vergis u niet, Cyprus is een waar wandelparadijs! Dit prachtige eiland staat bekend om haar gevarieerde landschappen, levendige flora en fauna en vele vogelsoorten. Omdat het Cyprus zo gevarieerd is, kunt u zelf kiezen wat voor wandelvakantie in Cyprus u wilt hebben. U kunt ervoor kiezen om alleen langs de prachtige mediterrane kust te wandelen maar ook om het bergachtige binnenland in te trekken. U bepaalt zelf wat voor wandelvakantie u in Cyprus wilt gaan hebben! Neem nu contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wilt u voordelig een unieke wandelvakantie meemaken in Cyprus? Maak dan gebruik van onze wandelaanbieding 2022.

Gespecialiseerd in Cyprus

Xenofon Travel bestaat al 15 jaar. Sinds het begin richten wij ons alleen maar op het prachtige Cyprus. Dankzij onze jarenlange ervaring met dit exotische eiland kunnen wij u bijzondere en unieke reizen aanbieden en al uw wensen verwezenlijken. Bij ons vindt u alle benodigde informatie. Denk hierbij aan reisinfo, accommodaties, wandelroutes en meer. Als u nog meer informatie nodig hebt, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Cyprus

Het valt ons op dat niet veel mensen bekend zijn met Cyprus. Waarom? Dat vragen wij ons ook af!Cyprus is namelijk een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis en prachtige natuur. Het bevindt zich in het meest oostelijke deel van de Middellandse Zee, recht onder Turkije. Om in Cyprus te komen hoef je slechts 4 uur lang te vliegen (vanaf Schiphol).

Geweldig landschap voor wandelvakantie Cyprus

Wat het landschap van Cyprus kenmerkt is de variatie. Geen enkel gebied in Cyprus is hetzelfde. Zo is er de grillige kustlijn, met zijn vele stranden en uitgestrekte uitzicht over de Middellandse Zee. Ga je iets verder het land in, dan kom je direct het mythische 2000 meter hoge Troodos gebergte tegen. Wandel alleen of in een groep door de lieflijke valleien en authentieke dorpjes. Ook de opgedroogde rivierbeddingen zijn dankzij de unieke flora en fauna geweldig om te zien.

Met of zonder gids

U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf, aan de hand van onze tips en aanradingen, een route te bedenken voor uw wandelvakantie op Cyprus. Daarnaast kan uw wandelvakantie ook begeleid worden door een lokale gids, bioloog of archeoloog. Dit is vooral ideaal als je graag veel wilt leren over de geschiedenis en de flora en fauna van dit prachtige, ongerepte eiland.

Individueel of in een klein gezelschap

Het maakt niet uit of u nu alleen een wandelvakantie naar Cyprus wilt ondernemen of samen met een groep gaat, wij helpen u en geven u advies op maat.

Accommodatie voor wandelvakantie Cyprus

Als u op wandelvakantie wilt in Cyprus, is het belangrijk om een geschikte accommodatie te vinden. Gelukkig bevinden op Cyprus zich allerlei verschillende accommodatiemogelijkheden. Zo heb je luxe hotels, zoals Coral Beach hotel en Elysium hotel, en ook kleinschalige verblijfsmogelijkheden, zoals appartementen en huisjes. Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte accommodatie in Cyprus.

Hoogtepunten wandelvakantie Cyprus

Als u gaat wandelen in Cyprus zijn er een aantal gebieden die u eigenlijk niet mag missen. Deze zijn zo mooi en uniek, dat het zonde zou zijn als u deze niet zou meemaken. Hieronder een korte beschrijving van deze gebieden.

Het Troodos gebergte

Het Troodos gebergte wordt gekenmerkt door zijn ruige valleien, reliëf en zeegrotten. Wandelen in dit gebied is een uitdaging. Door het grote hoogteverschil is het wandelen namelijk intensief. Als u echt ambitieus bent, kunt u zelfs Mount Olympus beklimmen. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over heel Cyprus.

Wandelen in de bossen van het Paphos District

Cyprus kent ook beboste gebieden. Ook deze zijn prachtig om in te wandelen. Op het westen van het eiland vind je bijvoorbeeld het nationale park Paphos Forest. Dit ongerepte stukje natuur heeft vele onverharde paden waar u dagenlang kunt wandelen zonder ook maar 1 weg tegen te komen.

Akamas schiereiland

Ten slotte heb je nog het Akamas schiereiland. Ook dit gebied is de ideale locatie voor uw wandelvakantie in Cyprus. Geniet hier van de authentieke mediterraanse dorpjes, de heerlijke geuren, de lieflijke valleien en de ongerepte kustlijn.

Wandelroutes Cyprus

Door heel Cyprus heen zijn er gemarkeerde wandelroutes. De bekendste hiervan is de Europese E4 route. Deze route doorkruist het gehele Middellandse Zee-gebied. In totaal is de route maar liefst 10.450 kilometer lang, waarvan ongeveer 600 kilometer wandelpad zich op Cyprus bevindt. Ook zijn er talloze andere wandelroutes die je kunt lopen, waarvan er velen zijn vernoemd naar Griekse goden.

Beste maanden voor wandelvakantie Cyprus

Wanneer u gaat wandelen op Cyprus, is het niet fijn als het te warm of te koud is. Daarom raden wij niet aan om in de zomer- of wintermaanden in Cyprus te gaan wandelen. Het is natuurlijk mogelijk, maar het is leuker en comfortabeler om in de lente of herfst maanden op wandelvakantie naar Cyprus te gaan. Wij raden dus aan om in februari, maart, april, mei, oktober of november naar Cyprus op wandelvakantie te gaan. Dan is het rond de 20 graden en regent het weinig. Dit zijn tevens qua begroeiing de mooiste seizoenen op het eiland.

Genoeg te doen

Loop van dorpje naar dorpje of bekijk samen met een bioloog de vele plantsoorten of de duizenden flamingo’s. Er is genoeg te doen! Ook kunt u samen met een lokale archeoloog de oude Byzantijnse kerkjes of een van de vele archeologische opgravingen bezoeken. Er is tijdens of na het wandelen genoeg te ondernemen in Cyprus.

Niet alleen wandelvakanties

Naast wandelen is er genoeg te doen op Cyprus. In de wintermaandjes kunt u hier zelfs wintersporten! Ook andere activiteiten, zoals golfen, hardlopen, fietsen en tennissen kunt u op Cyprus doen. Bovendien zijn de stranden van Cyprus heerlijk om lekker te luieren.

Wij stellen uw reis naar Cyprus samen

Op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren, kunnen wij een prachtige en unieke reis naar Cyprus voor u samenstellen. Wilt u gids of bioloog als begeleider van uw wandelvakantie in Cyprus? Ook dit regelen wij voor u. Wij vinden tevens de perfecte accommodatie voor u en zorgen dat alles goed wordt geregeld.

Neem contact op of kom naar ons kantoor

Wilt u advies of heeft u een specifieke wens voor uw wandelvakantie naar Cyprus? Neem dan contact met ons op, dan adviseren wij u op maat. Ook bent u altijd welkom op ons kantoor in Dongen. Wij zijn gevestigd in de Lage Ham op nummer 190. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 06 464 122 75.

TiP

Klassieke rondreis Cryprus!